Oldalak

2013. március 15., péntek

Hó-show

Atyavilág, pajtások! Mi folyik itt, nemzeti ünnepünkön? Rendkívüli állapotok vannak országszerte, a keleti végen még nagyon nem is panaszkodhatunk a nyugaton tapasztalt időjárást figyelembe véve. Még akkor se, ha reggelre húsz centi hó lepett el bennünket, ami alól ki kellett ásni az egész házat, hogy meg tudjunk mozdulni. Tegnap este hol volt áram, hol nem volt (mint a mesében), minden elektromos eszköz ki- és bekapcsolt folyamatosan. A riasztók megállás nélkül visítottak egész éjszaka. A fekete kutya kifehéredett délelőttre, mert megállás nélkül a hóban caplatott. A macskát meg nem is láttuk! Van esze, nem hülye, macska! Egyébként mobilhálózat sincs már reggel óta, amitől majdhogynem kétségbe tud esni az ember. A bloggernek is offline módon kell megírnia a bejegyzését, így aztán el lehet mondani, hogy a külvilágtól minket elválasztó szakadék egyre inkább mélyül.

Kisvárosunk a hó fogságában. Tegnap még egy szem hó se volt

(3 óra múlva.) Időközben, a délelőtt folyamán, mégiscsak megjavult a mobilhálózat, feltételezem hogy ezért így március 15-én nem egy embernek kellett akaratán kívül dolgoznia. De így ez a cikk is kikerülhet a netre. :) A hó viszont folyamatosan esik, ezzel párhuzamosan viszont olvad is, szóval nem tudom mi lesz estére, de bizakodó vagyok, hogy nem leszünk a hó foglyai. Itt legalábbis. Az ország kevésbé szerencsés részein mennek a hókotrók, emberek rekedtek a hó fogságában; hiába, kicsi országunk nincs felkészülve egy ekkora méretű hótámadásra.

(2 óra múlva.) E, időközben elállt a hó. Az elektromos hálózat is stabilizálódni látszik, anyósom is megnyugszik már, mert ülve akar elaludni a konyhaasztalnál. A kutyáról odakint leolvadt a hó. A macskát viszont még mindig nem láttuk. Azt hiszem, már most minden rendben lesz, nem lehet probléma a délután hátralévő részében. Hacsak újra el nem ered a hó és a szél nem épít belőle méteres torlaszokat nálunk is... Addig lehet, hogy alszok egyet.

Nincsenek megjegyzések: