Oldalak

2012. augusztus 30., csütörtök

A nyári szünet utolsó napja

Számomra ma van a nyári szünet utolsó olyan napja, ami munkanap és egyelőre nem kell iskolai ügyekkel foglalkoznom. Rendkívül gyorsan eltelt ez a nyár, de azért nem telt tétlenül. Gyorsan fel is sorolom, mi történt.

Az egyik legnagyobb szabású projekt, ami a nyáron elindult, az természetesen a Diffy 3 fejlesztése: elég sok időt és energiát beleöltem már, jelenleg 36 pálya van kész a 100-ból. Ez 36 kép átalakítását (kb. 500 különbség elkészítését) és 53 percnyi zenét jelent. Mivel kb. egyharmadánál tartok, ezért már most meg tudom jósolni, hogy 400 MB-os lesz a kész játék, ami nem kifejezetten számít soknak: első nekifutásra sokkal többre számítottam. A pályák fejlesztése folyamatosan halad, jól láthatóan nyár végére nem, de talán év végére elkészül és mindenki letöltheti a karácsonyfája alá, hogy családi körben jól szórakozzék a különbségek keresgetése közepette. A Diffy 3 programozása mellett egy másik programozási kihívás is beindult, amiről egyelőre nem árulhatok el sokat, de amint vállalható eredménye lesz, feltétlenül közzéteszem itt a blogon is.

Aztán itt van az is, hogy nyáron lebicikliztem vagy száz kilométert, legalábbis ha hinni lehet fantasztikus Cycleputeremnek. Mivel tűrhetetlen, hogy egy olyan városban lakom, aminek nem jártam még minden utcájában, ezért erre is rámentem kicsit. Legnagyobb sajnálatomra nem tudtam bejárni minden utcát, meg azt sem tudom, hogy hol voltam már, meg hol nem, de következő nekifutásra okosabb leszek. Itt van ugyanis a Play Store-ban a Google GPS-logger szoftvere, a Saját útvonalak (My tracks), ami képes kerékpározás (és mindenféle, szabad ég alatt történő tevékenység) közben rögzíteni, hogy milyen útvonalat jártam be, ebből grafikonokat, statisztikákat készít, amik a Google Maps-en, illetve a Google Earth-ben (Google Térkép, Google Föld) is megjeleníthetők, sőt ez utóbbiban újra le is játszhatók. Nagyon szuper kis alkalmazás, ajánlom mindenkinek, aki túrázni és barangolni szeret (akár gyalog, vagy autóval is).


A nyáron a munkából is kijutott: mint arról lentebb olvashattatok, kifestettük az egész szerkesztőséget. Volt melegrekord, hidegrekord, meteorzápor, viszont szerencsére idén környékünkön elmaradtak a szélsőséges időjárási jelenségek. Hozzánk legközelebb egy abádszalóki jégeső pusztításáról hallottunk, de nálunk most nem állt térdig a víz és nem verte szét jég sem az előtetőt, mint tette azt az előző években. Reméljük, hogy ez az áldott állapot így is marad. Az egyetlen hasznos dolog, ami a hatalmas hőségből származott, az nem más, minthogy kb. 2 alkalommal kellett füvet nyírni egész nyáron – ilyen még, amióta városunk eme részén lakunk, soha nem volt. Cserébe mondjuk az egész fű kiégett az udvaron, dehát majd bezöldíti újra az, aki kiégette, ahogy az öregek mondják.

Jó nyár volt! Holnap nyitó értekezlet. Itt az ideje belevetni magunkat a munkába...

Nincsenek megjegyzések: