Oldalak

2011. október 31., hétfő

Halloween

Beköszöntött a halloween a Thozoo naplójára is, amint a fantasztikus fejlécen láthatjátok. Igaz, hogy a megújult Blogger felületen öt percig kerestem, hogy hol is lehet megváltoztatni a fejlécet, de végeredményben sikerrel jártam.

Elkapott ez a halloween-mánia: az általam játszott, régebben már említett játékokban is beköszöntött a halloween. A RamaCity időközben teljesen megújult, újraindult az 1-es szinttől. Köszönhetően a változásoknak most már itt is különböző event-ök jelennek meg, amik legtöbbször az aktuális ünnepekhez köthetők. Saját városom így néz ki, miközben éppen a sírköveket gyártom azért, hogy eljussak a boszorkányüst gyártásának lehetőségéig:

Halloween a RamaCity-n

A repülőtér is felvette a halloween-jelmezt: többek között tökből készült repülőgépeket és kísértetkastélyokat lehet a repülőgépek küldözgetésével és az általuk visszahozott tök-érmékkel  megszerezni. Imádom az ilyen kis hülyeségeket. :)

Hozzá kell tenni, hogy az ünnep nálunk össze van kapcsolva a halottak napjával, ami ma van és nem holnap lesz. Holnap Mindenszentek ünnepe van, amit a valaha élt igaz emberek tiszteletére tartanak. Így vagy úgy, de nálunk a két esemény a köztudatban eléggé keveredik egymással. A halloween, a világító töklámpások, boszorkányok és fekete, felborzolt szőrű macskák az évnek ezen szakában évről évre egyre nagyobb teret hódítanak maguknak. A Valentin-napot sem ünnepeltük egy ideig, meg az apák napját sem. A Valentin-nap viszont most már teljes értékű ünneppé nőtte ki magát, ahol a kereskedők eladhatják az egész éves rózsaszín plüssmaci-készletet. Az apák napja még csak most kezd lassan, évről-évre bekerülni a köztudatba, a halloween olyan félúton jár. Egyre több helyen látni igazi sárga halloween-tököt és lehet belőle vigyorgó rémtököket csinálni a kreatívoknak, mindenkinek a saját igénye szerint. Ennek ellenére nem sok udvaron virít belőle még. Szerintem pár év és megtelnek nálunk is az éjszakai utcák cukorkákat gyűjtő, rémisztő jelmezbe öltözött gyerekekkel, csakúgy, mint Amerikában. Így aztán halloween környékén nem lesz érdemes édességet vásárolni, mert – mint jelenleg a krizantémnak és a mécseseknek – annak is feltolják az árát háromszorosára. :)

Nagyon szép szokás nálunk a temetőkben a mécsesek gyújtása elhunyt szeretteinknek, azért, hogy tudják: emlékezünk rájuk. Talán morbid dolog, de nekem tetszik, ahogy a rengeteg mécses fénye megvilágítja a temetőket. Megállunk szeretteink sírja előtt pár percre, emlékezünk, régi történeteket elevenítünk fel velük kapcsolatban, aztán tovább megyünk. A láng még ott ég tovább, pár óráig, pár napig. Utána kihuny, de csak azért, hogy jövőre újra meggyújthassuk. Ha a mindennapos rohanásban nincs is időnk felidézni a régieket, legalább ilyenkor szakítsunk rájuk egy órát.

Nincsenek megjegyzések: