Oldalak

2011. április 16., szombat

DÖK-nap 2011

Nem túl kecsegtető időjárás fogadott bennünket a pénteki nap reggelén, amikor újra megrendezésre került a Diákönkormányzati nap az iskolában. Nem úgy, mint 2007-ben, vagy 2008-ban. Ennek ellenére jól éreztük magunkat. A napot három fő részre tudom tagolni:

1. Bámuljuk a break dance-t, de nem ülünk fel rá
Mi már csak ilyen egyszerű emberek vagyunk, akik nem vágyunk arra, hogy behányjunk egy jó kis ide-oda pörgés és forgás után. Ennek ellenére jól szórakoztunk azokon a bátor embereken, akik az udvar nagy részét elfoglaló break dance-ben próbálták meg jól érezni magukat és – hogy iskolánk szintén bátor rendszergazdáját idézzem – "mentek egy karikát" a géppel.

Csütörtök délelőtt: készül az eszköz

Péntek délelőtt: Robi bátran videózza az eseményeket.
Gyomorforgató film készül. :)


2. Tartósítjuk magunkat a főzés által gerjesztett füstben
Az osztályok idén is remekebbnél remekebb étkeket készítettek. Én és az én osztályom sem maradhatott ki ebből, bár talán a grillen sült rablóhús, mint utóbb kiderült, nem volt éppen a legszerencsésebb választás. Hozzá kell tennem, hogy nálunk semmi előre elkészített téma nem volt: mindent a természet lágy ölén húztak össze a főzést vezérlő osztálytagok, kivéve a hús pácolását. Az osztályok kitartó tűzgyújtási kísérletei közepette hatalmas füst és grillbegyújtó folyadék szaga terjengett.

A fiúk – mint az öregasszonyok a kispadon – pletykálnak,
közben kicsit megcsapja a perga a grillen lévő húst


Gyorséttermi méretű adagok


Megfordítom egyszer-kétszer, az optimális ízhatás érdekében


Lacinak csak a ződ jutott

3. Jenga-mesterek ütközete
Egyszerűségében a legjobb játék: az óriás Jenga. A programozó-tanoncokkal ütköztem meg, akik szerint egy egyszerű if-fel kiválasztható az áthelyezendő elem, ugyanakkor a szétválogatás tételt kell alkalmazni ahhoz, hogy ne boruljon fel a hatalmas Jengatorony. A viadalban Misi elbukott, mivel rosszul címezte a kiolvasott elem célhelyét és ettől széthullt az egész rendszer.

Az eredeti Jenga társasjáték ekkora méretű:


Ezzel szemben mi egy ekkorával próbálkoztunk:

Nagyobb az óriás Jenga, mint Szilvi. :)


Jól körbejárjuk a témát az optimális elem kiválasztása előtt

Nem lenne blogger a blogger, ha fel nem vette volna a torony megsemmisülését. A kritikus két percet, a feszített izgalmat és a kibírhatatlan idegfeszültséget az alábbi videón követhetjük nyomon:



Jó volt a DÖK-nap! Remélem, mindannyian jól éreztétek magatokat. Jövőre ugyanitt találkozunk. :)

Nincsenek megjegyzések: