Oldalak

2011. április 5., kedd

Játékok

Húha, elszaladt az idő, pedig van itt két játék, ami megosztásra érdemes. Ez a két játék valójában nagyon sok, de kezdjük az elején.

Régebbi cikkekhez kapcsolódva (pontosabban ehhez és ehhez) hadd vegyem előre kedves olvasónk, RatBaG webes kutakodásának eredményét, ami a pica-pic.com. Ezen a weboldalon a retró szerelmesei mélyülhetnek el gyermekkoruk kvarcjátékaiban. Hihetetlen, hogy mennyire jól összerakták ezt az oldalt: nem csak egy játékkal játszhatunk, hanem többel, ugyanakkor a játékok megjelenésükben, működésükben és hangjukban is remekül vannak modellezve. Majdnem ugyanazt az élményt nyújtják, mint annak idején, amikor nem jött álom a szemünkre, és a takaró alatt, lámpával megvilágítva játszottunk. Ha lenne a weben csillagos ötös, azt feltétlenül oda is adnám nekik, mert megérdemlik.


Aztán a másik dolog (és érdekes módon, most hogy belegondolok, ez is RatBagtől jött) az a Vissza a jövőbe kalandjáték! (Back to the Future) Hát mekkora már, hogy folytatódik (illetve, egy teljesen más idővonalon játszódik) a történet! Van itt Marty, Doki, Biff, Veszett Kutya Tannen, minden, ami kell. Mondjuk, véleményem szerint a kalandjáték, mint jelző kicsit túlzó a produkcióra nézve. Legalábbis az első epizódra mindenképpen, az inkább egy interaktív film: főleg a végén volt egyértelmű, hogy mit is kellene ott csinálni – egyetlen választási lehetőség volt a cselekményben. :) Ugyanakkor rajongóknak kötelező! Egyrészt, mert a történetben rengeteg utalás van a filmre, de nem támaszkodik arra szigorúan. Másrészt talán azért, mert az, hogy Bob Gale a (magyar fordításban) "történetvezetési konzultáns", garantálja, hogy abból az élményből, amit a filmben kaptunk, átkerült valami a játékba is. És ez így van. Egyébként remekül kidolgozott munkáról van szó, élvezet vele játszani és megoldani a feladványokat, amiben rengeteg segítséget is kapunk, ráadásul magyarul is elérhető. Kalandra fel!

A játék menüje

Marty éppen Parker rendőrt (a barátnője, Jennifer Parker
nagyapját) próbálja leszoktatni a piáról álruhában, Tannen
zugkocsmájában, a szesztilalom idején.


Azért nem írok tehát majdnem egy hétig, mert ilyen dolgokat osztanak meg velem, és nincs időm blogolni, mert benne vagyok a játékban. RatBaG miatt van minden. :P

Nincsenek megjegyzések: