Oldalak

2010. március 15., hétfő

Felhő, torta, ismerősök

E, öt naponta blogolok? Hát mivé lesz így a világ?

Ma hazafelé tartva hol bementünk egy hósávba, hol pedig kiautóztunk belőle. A hófelhők kavargása páratlan látványt idézett elő, muszáj voltam megállni és lefényképezni.


Azt hiszem, hogy egy villanydrót nélküli változatot feltolok majd a PhotoStream-re. Utálok villanydrótot a képekből utólag kiszedegetni, igazán lehetne rá valami tool, amit csak végig kell engedni a képen, hogy automatikusan kiszedegesse belőle. Persze hol maradna akkor a képekkel való foglalkozás romantikája?

Erről jut eszembe, milyen parázs előadást hallgattam meg képfeldolgozásból pénteken... sajnos nem tudtak semmi újat mutatni 4×45 percben, viszont az előadás alatt rendkívül kreatív voltam, és egy kuplungtárcsából születésnapi tortát varázsoltam a rám szakadt idő alatt.

Az eredeti kép...

... és ami lett belőle. :-)

Muszáj az időt mindig kreatív, alkotó munkával eltölteni.

Hogy a múltból a jelenbe térjek vissza, és a torta apropóján haladjak tovább, ma, nemzetünk ünnepén egy kislány 6. születésnapján voltam. Jól éreztem magam.


– Anya, kitől kapok még ajándékot? – kérdezte az ünnepelt, amikor látszólag véget ért az ajándékáradat. Édesanyja felsorolta neki a lehetséges alternatívákat, mire a kislány maga elé nézve elgondolkodott, majd csilingelő hangján a következőt állapította meg:

– Kár, hogy nincs több ismerősünk.

Hat éves és már tudja mitől döglik a légy. :-)

Nincsenek megjegyzések: