Oldalak

2009. október 8., csütörtök

Heti aktuális

Atyavilág... annyira nincs időm írni, hogy hihetetlen. Ma délután azonban mindent félretéve csak a blognak élek, és megosztom veletek mindazt, ami érdekes. (Aztán megyek a munkahelyemre és fogadóórát tartok, de ez most ebből a szempontból lényegtelen.)

Múlt hétvégén vásárolgattunk ezt-azt. Többek között belefutottunk az OBI akciós, 275 forintos energiatakarékos izzó-kínálatába is. Hát ebből ugye vásárolni kellett, mert hát mi is csak magyarok volnánk. Körbeállták a népek a polcot, de mindenki csak egy-két darabot mert vásárolni a készletből, mert hát ugye médincsájna és soha nem lehet tudni. Nézegették a dobozt, ide-oda tették őket, de nagyobb mennyiséggel senki sem távozott.


Az izzó dobozát a többiekhez hasonlóan én is végignéztem, rendkívül izgalmasnak találtam, amit (magyarul) olvastam rajta. (Kiemelés tőlem.)


Na. Hát ennyit erről. A többi nyelven 80%-kal kevesebbet fogyaszt, magyarul viszont pont annyit, mint egy hagyományos 75 wattos izzó. :-) Hozzá kell tennem, fényereje a 45 wattos izzó környékén mozog, szóval szokni kell azt legalább annyira, mint a színét, ami ugye nem olyan szép sárgás, mint egy hagyományos izzónak, hanem inkább vonatvécévilágítás-kékesfehér. Kíváncsi leszek, hogy meddig bírja és hogy mennyivel lesz kevesebb az amúgy brutális összegeket felemésztő villanyszámlánk úgy, hogy a két leggyakrabban bevilágított helyre helyeztem el a körtéket izzókat.

Lelkes olvasóink emlékezhetnek arra a cikkre, amelyben bizony megemlítettem, hogy kellene íróasztalomra egy banklámpa. Ez még április 27-én volt. Alig kellett rá pár napot várni (nem számoltam, de véletlenül tudom, hogy 159-et), és máris az enyém lehetett lakásunk legújabb dísze. Gyakorta eképpen vagyok megtalálható előtte:


Itt éppen a Pszichológia pedagógusoknak című veretes művet, illetve annak kiragadott részleteit próbálom elsajátítani, mert hiszen tanulni kell. Holnap megint utazhatok Nemzetünk Fővárosába, ahol újabb érdekes előadásokat fogok végighallgatni. Be kell valljam: legtöbbször érdekes előadásokat hallgatok. Nem gondoltam volna, de ez tényleg így van. Egy alkalommal aludtam el majdnem, a szó legszorosabb értelmében, de én ezt az előadó nem kimondottan vérlázító előadásmódjának tekintem, semmint saját hibámnak.

Most pedig szavazzatok: mit akarhat kifejezni egy rendszergazda azzal, ha fészkének ajtaját eképpen díszíti?



2 megjegyzés:

Endoril írta...

Jajj, már telefon is van :D Az a banklámpa meg marha jó cuccnak tűnik. (Mellesleg Diffy 2-ben Istenért se esek túl a 22. pályán, nyááá :) )

Thozoo írta...

Többen nyafogtak, hogy a 22. pályánál nincs tovább, aztán csak továbbjutottak, és rájöttek, hogy a 28-as pályánál nincs tovább. :) Szóval csak előre. (A banklámpa tényleg jó.)