Oldalak

2008. augusztus 4., hétfő

Nincs többé PhotoBlog

Szolgálati közlemény

A Thozoo naplója társblogjaként 2 éve létrehozott Thozoo Photoblog 2008. augusztusától nem közöl újabb fotókat. Ehelyett úgy gondoltam, hogy egy galériába tolom azokat a képeket, amelyeket nap mint nap készítek. Számtalan olyan felvétel készül, ami alkalmas arra, hogy megosszam azokkal, akik érdeklődnek a velem történt dolgok iránt, mégsem férnek bele a Photoblog művészi kereteibe.

Ezentúl minden másképp lesz!

Megszületett a Thozoo PhotoStream, ami tulajdonképpen nem más, mint egy publikus galéria a Google fotómegosztóján, a Picasa Webalbumok nevű helyen. Eddig is voltak (és vannak) ilyen galériáim, hiszen a Thozoo naplója és a Thozoo Photoblog képei is itt tárolódnak, a jövőben azonban a fentebb említett publikus galériába tolom azokat a képeket, amelyeket arra érdemesnek találok. Azért, hogy senki ne maradjon le egy-egy újabb fotóról, ide a Thozoo naplója oldalsávjába elhelyeztem egy PhotoStream blokkot, ezáltal (is) lehet értesülni az újabb felvételekről.

Igazából sokat gondolkodtam azon, hogy a Flickr vagy a Picasa Webalbumok a jobb megoldás a képek megosztására, végül mégiscsak az utóbbi mellett tettem le a voksom - szerintem nem volt rossz választás, főleg, hogy RSS-feedje is van, így ha valaki megszállott, azonnal értesülhet az újabb fotók feltöltéséről. Hab a tortán, hogy a PhotoStream-be feltöltött fotók kommentezhetők, így a felhasználók elmondhatják véleményüket egy-egy felvételről, ha úgy tartja kedvük. Ráadásul a Picasa nevű ingyenes képnézegetővel a felhasználók a nekik tetsző fényképeket (akár csoportosan is) egyszerűen letölthetik számítógépükre.

Köszönjük figyelmüket, további jó olvasást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések: