Oldalak

2006. július 23., vasárnap

Fürdés éjszaka

A Vaya Con Dios-melódiák hetek óta nem hallhatóak az Erzsébetben (biztosan olvassák a naplót, és elszégyellték magukat), így aztán úgy gondoltuk, hogy éppen itt az idő ellátogatni eme intézmény "Éjszakai fürdés" elnevezésű rendezvényére. Imádom, amikor éjszakai fürdő van, csak a strand lámpái világítanak, fölöttünk a Hold, oh, mindez oly' romantikus!

A szórakozást ugyan némiképpen beárnyékolta, hogy az egy hetes kitartó kánikula és forróság után a szombat este 20.30-ra tervezett éjszakai fürdő előtt mintegy 2 órával hihetetlen vehemenciával kezdett el szakadni az eső. (Utólagos értesüléseink szerint az országban több helyen volt rendkívüli meleg, és a nálunk csak heves záporként megjelent vihar is okozott károkat, több helyen.) Lett is rögvest kétségbeesés: menjünk, vagy ne menjünk? Lesz fürdés, vagy nem? Erzsébetet persze lehet hívni, az új telefonkönyben nem találjuk a számát, csak egy három évvel ezelőttiben, de értelemszerűen senki nem veszi fel a telefont. Nem vagyok itthon, így net nincs, hogy friss telefonszám után kutassak. Semmi gond, nincs probléma: a csapat elindult, és legnagyobb meglepetésünkre tárt kapu fogadott bennünket.

Jegyünk megváltása után a miheztartás végett megkérdezzük: mik is ilyenkor a játékszabályok? "Ugyanaz, mint nappal", válaszol a kapuban álló, a strandon meghatározhatatlan funkciót betöltő úriember, majd kissé feljebb vonott szemöldökkel még hozzáteszi: "Csak balhé ne legyen."

- Szokott lenni? - kérdezem én.

- Nem, csak úgy mondom - helyezi ő a hangsúlyt, így a végére.

Hát... majd igyekszünk.

A fürdés egyébként, azt kell mondjam, páratlan ilyenkor. A vizek hőmérséklete pontosan kellemes volt, és később még olyan szenzációnak is részesei lehettünk, ahogyan a medencében pancsolva egyszer csak eleredt, mi több: szakadt az eső. Hihetetlen jó ilyenkor fürödni, főleg azért is, mert a fedetlen medencéből a többség a fedett részre menekül, holott eddig is teljesen vizes volt; a fene se érti. Lényeg, hogy az egész medence a miénk, a körülöttünk lecsapódó esőcseppek pedig hihetetlen jó atmoszférát teremtettek a fürdéshez, és emlékezetessé tették az egész vízben töltött éjszakát.

Távozásunkkor még megjegyzem a balhés srácnak:

- Megúsztuk balhé nélkül.

- Hát igen - mondja ő -, de még hosszú az este. - S itt újra felvonja szemöldökét.

Remélem, lesz még az idén éjszakai fürdő. Én biztosan ott leszek.

Nincsenek megjegyzések: