Oldalak

2010. december 6., hétfő

Mik vannak? After Eight Mikulás!

Az utóbbi években a csokoládégyártók kihívásnak érzik, hogy saját márkás termékeikkel ellepjék a csokimikulás- és csokoládéból készült húsvéti nyúl-piacot. Enyhén néz ki hülyén, amikor a mikulás kabátján keresztül-kasul, hatalmas betűkkel fel van tüntetve, hogy Tibi, az meg még jobban, amikor az van feltüntetve, hogy Boci. De amire eddig nem volt példa, vagy legalábbis az én figyelmemet elkerülte, hogy létezik After Eight csokiból készült mikulás.

Mivel nagy After Eight-rajongó hírében állok, természetesen kaptam mikulásra belőle, így igyekszem beszámolni arról, milyen paraméterekkel bír egy ilyen nyolc után érkező mikulás. Lássuk csak. Véleményem szerint a mikulás dizájnja jól sikerült: a szokásos piros kabát helyére mentolzöld került, és a mikulás orcája is normálisan van megformázva, nem úgy, mint egyik-másik terméknél, ahol pontosan az arcra kerül mindig valami gyűrődés, így a mikulások úgy néznek ki, mintha fogyatékkal élnének.


Felmerül az emberben elég hamar a kérdés, hogy hogyan oldja meg a gyártó, hogy a mikulás belsejébe folyékony, mentolízű krémet helyezzen el. Talán az egész belsejében az lapul? Vagy két rétegű a csoki és aközött folyik a krém? Nos, a választ csak azután tudjuk meg, hogy levetkőztetjük a télapó 100 grammos testét.


Illetve még azután sem. Látszatra semmi különös, viszont eléggé kiskutyafeje van ruha nélkül a télapónak. A szagminta alapján érezni, hogy a mentol most sem maradt ki, mivel mikulásunk úgy illatozik, mint aki mentolos tejben fürdött. Az egyébként étcsokoládé külső mögé csak úgy tudunk benézni, ha brutális módon leharapjuk a mikulás fejét. Hajrá!


Hát ennyi. Nincs krém, nincs töltelék. Ennek ellenére a mikulás teste teljesen korrekt mennyiségben tartalmazza a mentolos aromát, így képesek vagyunk azt hinni, hogy After Eight lapocskákat eszegetünk. Véleményem szerint egy körben nem feltétlenül lehet elfogyasztani a terméket, mivel a mentol miatt elég könnyen eltelhetünk vele, de egy egész délutánon keresztül tartó majszolásra mindenképpen alkalmas.

Nincsenek megjegyzések: