Oldalak

2013. október 1., kedd

Icy Tower 2

Van már annak 4 éve is, hogy egy sikeresen abszolvált egyetemi félév után újra felfedeztem magamnak az Icy Tower nevű játékot, amit több hetes megállás nélküli játék követett. Aztán az idő repült, én és Harold pedig oly sok kaland után eltávolodtunk egymástól. Egészen a múlt hét végéig, amikor valamit kerestem a blogon és előkerült a fentebb linkelt cikk. Benne az Icy tower weboldala. Kattintok már! – gondoltam magamban és persze azon nyomban megpecsételődött a sorsom. Újra szerelmes lettem. Hölgyeim és Uraim, van szerencsém bemutatni az Icy Tower 2-t, rögtön három új köntösben!

Három szuper játék - sajnos három különálló alkalmazás

Töltöttem volna lefelé PC-re, mint az őrült, de rá kellett jönnöm, hogy a kor szellemének megfelelően a programozók már csak iOS és Android alá dolgozták ki remekművüket. REMEKMŰ – így, csupa nagybetűvel, ugyanis letehetetlen, megunhatatlan. Én mindig úgy indulok neki, hogy na most, most aztán megmutatom, hogy el lehet érni a 400-as szintet. (Ha az megvan: ötszázas szintet.) Újra és újra belefogok, egészen addig, amíg észreveszem, hogy hajnali egy óra, a telefon már 10 perce is dumált, hogy le fog merülni, de még egy belefér, lehet nyomni. Nekem legjobban a sima Icy Tower 2 tetszik: a másik kettő sem rossz, de alapvetően mégis csak az eredeti tornyos kaland az igazi. Talán így Halloween közeledtével a Zombie Jump-ot is érdemes kipróbálni (már csak a hangulat végett).

A játékban nagyon tetszik, hogy azon túlmenően, hogy ész nélkül ugrálunk (azért a 300. emelet környékén már némi agymunka is szükséges) pénzérmeket lehet gyűjteni, amiket különböző jóságokra lehet beváltani. Szuper rakétára, ami kezdetben a 200. szintre visz fel, javítani lehet a megrongált torony stabilitásán, lehet növelni a pénzek értékeit, új ruhát és sapkát lehet adni Haroldra és számos egyéb kütyüt lehet vásárolni. Drága pénzért ám, mert a szükséges pénz összegyűjtése nem öt perc. A pénzgyűjtés mellett kis szerencsével jégkockákat is gyűjthetünk össze a pályákon, amiket egy-egy kör végén értékes ajándékokra válthatunk be. Vagy nem. Mert megesik, hogy a jégkockában nincs semmi. Nagyon tetszenek a Stunt-nak nevezett küldetések: ezeket úgy tudjuk teljesíteni, ha a felfelé ugrálás közben feladatokat oldunk meg, pl. egyesével ugrálunk fel a 70. szintig, háromszor használjuk az esernyőt, összegyűjtünk 200 érmét... Nagyon tetszik az a küldetés, hogy "Játssz holnap a játékkal újra!". Ez értelemszerűen csak akkor teljesül, ha másnap újra elindítjuk a játékot. :) Egyébként is érdemes minden nap játszani, mert minden nap új meglepetést kapunk a játékba való első belépéskor. (Leteszteltem, akkor is megadja a jutalmat, ha játék közben új nap kezdődik, mert átlépünk az éjfélen.)



Nincs más hátra: ki kell próbálni. Tableten bizonyára elsőosztályú szórakozás, ha már telefonon se lehet letenni. A játék weboldaláról mindhárom változat letölthető, a linkek a Play Store-ba visznek. Teljes verziós, nincs benne korlátozás, bár vannak olyan játékelemek, amiket csak pénzért lehet megvásárolni. Az viszont "csalás", mint tudjuk, anélkül is élvezetes a játék.

Ugrálásra fel!

Nincsenek megjegyzések: