Oldalak

2012. március 10., szombat

Heti aktuális

Az elmúlt napokban érdekes helyzet állt elő: informatikát tanító kollégáim kihullottak a mezőnyből. Az influenza kiütéses győzelmet aratott. Mindenki azon röhögött, hogy az informatikusokat megtámadta valami vírus. Helyettesítettem sokat, úgy néz ki a heti órarendem, mint valami színes forgatag: helyettesítés, összevonás, elmaradt-de-helyette-más óra... Kész káosz.

Mindeközben lakókörnyezetünk éppen új kerítést kap. 2008-as beköltözésünk után érzékeltük, hogy utcasarkon álldogáló kicsi társasházunk egyik oldalán eléggé szutyok a kerítés, nem ártana megcsinálni. Szerény költségvetési mutatóink csak kisebb munkákat tettek lehetővé a ház körül. De aztán heves levélváltásokat folytattunk a főbérlővel, melynek eredményeként a héten elkezdődtek a kerítésépítési munkálatok. Ennek áldozatául esett eddig a régi drót- és fakerítés, ezek beton alapzata, valamint két, a kerítés vonalában kinőtt fa. Viszont nagyon szépen körvonalazódik az új, modern kerítés, jelen pillanatban itt tartanak a munkálatok:

Kerítés alap, előtte ideiglenes kerítés

Amúgy pedig örülünk a tavasznak. Egyre jobb idők jönnek, ami erősíti természetjáró kedvemet. Éppen itt lenne az ideje rendbe szedni a kétkerekű járművet és fotós túrákra indulni. Grizzli macskánk már előbb megérezte a tavaszt. Azt hiszem életünk egy rövid, de vidám korszaka zárult le, mivel több mint egy hónapja macskátlan gazdák lettünk. A mancsos átszegődött három házzal odébb (ahonnan vélhetőleg eredetileg is származik). Egyszer ugyan hazajött lebontott arccal, hogy sajnáljuk egy kicsit (szegény a bal pofázmányának szőrzetével fizetett egy utcai harcban, valamint gazdagabb lett egy csúnya sebbel), de még azt se várta meg, hogy állatorvoshoz vigyük: játszott egy keveset az udvaron és azóta színét sem láttuk. Így aztán kajátlanul állnak az etetőtálak és üresen kong a macskamanzárd is, a felhalmozott macskaeledel pedig nem fogy a dobozból.

Nagyjából ennyi minden történik errefelé, holnap hidratáló krém lesz. :)

Nincsenek megjegyzések: