Oldalak

2014. november 28., péntek

Szobabicó

Ma van a Black Friday, amikor a legtöbb, magára valamit adó online üzletből jelentős kedvezménnyel vásárolhatunk, de ez most nálam kimarad. Én ugyanis tegnap Black Thursday-t tartva csaptam le egy remek ajánlatra: szobabiciklit vásároltam. Csak úgy, offline.  Használtan ugyan, de elképesztő, hogy mennyire találkozott az igényem az eladásra felkínált árucikkel.

Ott kezdem, hogy ilyet néztem ki valamikor magamnak, amikor az időjárásból már lehetett arra következtetni, hogy idén is lesz hó és hideg:


Ezzel szemben tegnap lecsaptam egy ilyenre: 


Elképesztően jó a kis masina, szerencsém volt a házhoz szállítással is, csak köszönni tudom mindenkinek, aki közreműködött a cucc hozzám való eljuttatásában.

Alaposan áttakarítottam az eddig mellőzött eszközt, bár sokkal jobb állapotban volt, mint amire számítottam. Nagyon szuper és csendes, mágnesfékes téma, nem ébresztek fel senkit vele. Bár jobban megvizsgálva volt itt egy kis gikszer: nem működött a kijelző. Pontosabban működött, de úgy gondolta, hogy én nem tekerek, még akkor is, amikor tekertem, mint egy őrült. Éppen ezért már első napon atomjaira robbantottam a masinát, detektáltam a problémát (törött kábel), lokalizáltam a nem működő kábelrészt, áthidaltam egy másik kábellel, szigszalag, gyorskötöző, így most már minden adat pörög a szemem előtt, miközben tekerek a tévé előtt. :)

Namost az emberek nem-szobakerékpározó tömegei próbálják meggyőzni a szobakerékpározó tömegeket arról, hogy a szobában tekerni gyakorlatilag teljességgel felesleges, hiszen ez semmit nem ér. Távol álljon tőlem, hogy bárkit is hittérítsek a tárgykörben, de ez nem igaz: nekem már nem természetes a mosolyom húsz perc után, ha a 8 nehézségi fokozatból a hatodikra állítom a műszert. 30 percnél elhalálozni készülök, kivagyok, mint egy ló és szakad rólam a víz. 35 perc után kezdek fújtatni és többször a "Höööh!" kifejezést ismételgetem. A 45. perc végére pedig gyakorlatilag azért hagyom abba a tekerést, mert fel akarok robbanni belülről. Ilyenkor még egy kis levezetés jön, és véget ér a gyakorlat aznapra. Ezzel kb. 500 kalóriát lehet lemínuszolni. Érdekes egyébként, sokkal inkább úgy érzem, mintha több energia kellene 45 percig ezt a berendezést tekerni, mint a hagyományos kerékpárt, de ez lehet, hogy csak a menetszél hiánya miatt van így, hiszen nincs olyan mértékű hűtés, mintha valóban bicikliznék. (Fontolgatom a szobaventilátor bekapcsolását a munkamenet idejére.)

Akárhogy is van, remélem, hogy beválik a masina és a hideg téli napokon némi felfrissülést nyújt majd ez a szimulátor, ami ha teljes mértékben vissza nem is hozza a kerékpározás élményét, arra jó lesz, hogy tavaszig ne satnyuljak el és edzésben maradjak. :) Szükségem is lesz rá, hiszen jövőre fittnek és elszántnak kell lennem... ;)

Nincsenek megjegyzések: