Oldalak

2011. május 13., péntek

Péntek 13 - Leállt a blogger

Hát nincs túlzottan nagy szerencsém a blogba való írással. Egész délelőtt nem volt elérhető a blogger.com, pedig annyira írhatnékom volt már ennyi kihagyás után. Biztos a péntek 13 miatt van. Éppen eme szerencsétlen esemény miatt délelőtt lenyírtam a füvet az utcán, remélve, hogy ez a mágikus péntek 13-i nap nem tréfál meg – és valóban nem is tréfált meg. Pedig ilyenkor aztán válogatott borzalmak és kegyetlenségek történnek. Legalábbis azt mondják azok, akik ráérnek ilyesmikkel foglalkozni. A legrosszabb dolog, ami történt velem, hogy a gigászi méretű falevél-összehúzó szerszám elvesztette egyik szemfogát, amikor udvarunkon a hátsó csalitosban levágott dzsungel szénáját húztam össze boglyába. Teljesen földműves leszek már.

Nem írtam majdnem egy hétig a blogba. Most írnék, erre nincs blogger. (Ezt is Google Docs-ba írom, majd ha újraindul a blogmotor, akkor átpakolom oda.) Azért, meg kell mondjam, a blogmentes napok nem teltek tétlenül. Készül rendületlenül az új zenei albumom, ami valamikor nyár végére születik meg. Eddig még bő 14 percnyi anyagot írogattam hozzá, de most, hogy lementek a nagy nyűgök a nyakamról, több időm van zenélni és azokkal a dolgokkal foglalkozni, amiket igazán szeretek. A legutoljára komponált nótát nagyon szeretem, igazán el lettek találva a hangszerek. Ez az első nótám, ahol nem volt elég a Reason 14 csatornás keverője, ügyesen egy újabbat is hadrendbe kellett állítani, hogy minden úgy szóljon, ahogyan én akarom.

Ma, mivel nem lehetett blogolni, hozzáfogtam a számítógépen található iszonyatos mennyiségű cuccot kiírni DVD-re. Meg kell mondjam, ez az elfoglaltság nem tartozik a kedvenc teendőim közé. Fontolgatom egy SSD vásárlását, hogy a számítógép indulása és a különböző, gyakran használt programok betöltése még gyorsabb legyen. Végiggondoltam és végignéztem, hogy a 13 hónapja feltelepített (és azóta tökéletesen működő) operációs rendszerem alá mennyi cuccot sikerült feltelepítenem, és arra jutottam, hogy nekem egy 128 GB-os SSD-re van szükségem. Sajnos még csillagászati az ára (számomra), így inkább egy 1 TB-os merevlemezen gondolkodom, aminek ára töredéke az SSD-ének, de ügyes átszervezésekkel gyorsítható lenne a számítógép a merevlemezek terhelésének elosztásával. A jelenlegi rendszer küzd betegségekkel, amiket egy harmadik merevlemezzel át lehetne hidalni.

Hát, ez történt ma, amíg nem volt blogger.com. A státuszoldalon már megjelent, hogy mindent megtesznek a hiba elhárításáért. Én még nem is tapasztaltam ilyen hosszú leállást. Amint lehet blogolni, ez a cikk is kikerül az oldalra. (Amint látod, azóta minden működik, mivel elolvastad ezt a bejegyzést.)

2 megjegyzés:

Endoril írta...

Windows Live Writer - ilyen esetekben tökéletes :)

Thozoo írta...

Van ebben valami.

Egy időben próbálgattam, de formázásilag nem ugyanazt hozza, mintha a bloggeren megírom a cuccot. Ez mondjuk még régen volt, aztán nem is próbálkoztam vele.

Legközelebb eszembe fog jutni, köszönöm. :D