Oldalak

2010. augusztus 29., vasárnap

WC-papír gurigákrull

Köztudott tény, hogy a férfiak azt hiszik: a WC-papír csak úgy "odaterem" a tartóra, az onnan soha el nem fogy. Legalábbis a nők ezt terjesztik az egymás között küldött PowerPoint fájlokban, utalva arra, hogy a férfiaknak bizony eszük ágában sincs új tekercset helyezni a lecsupaszított guriga helyére. Vajon igaz ez?

Legtöbbünk háztartásában előfordult már, hogy a gurigák szaporodni kezdtek az árnyékszék környékén: azokat valahogy soha nem dobta ki senki. Pedig a gurigák eltávolítása és új tekerccsel való helyettesítése létfontosságú. Gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen, amikor dolgunk végeztével nem találunk papírt a gurigán. Szerencsésebb esetben a közelben van a csomag, amiből vételezhetünk egy újabb tekercset. Szerencsétlenebb esetben kiabálnunk kell családtagjainknak, hogy lehetőségünk nyíljon dokumentálni. Még szerencsétlenebb esetben egyedül vagyunk otthon. Ekkor bizony csak és kizárólag a kreativitás szabhat határt a műveletsor befejező mozzanatainak.

A karikák ajtókilincsen való gyűjtögetésének véget vethetünk, ha családunkban leszabályozzuk, hogy a kifogyott, vagy kifogyóban lévő tekercs helyére újat kell helyezni. Nem csak lehet: kell. Ezzel biztosíthatjuk a mindennapok gördülékenységét éppúgy, mint a családi békét.

Fontos kérdés lehet, hogy a tekercsről legördülő papírnak befelé vagy kifelé kell-e néznie. Sokan a kifelé nézésre szavaznak, ám azt hiszem többen vagyunk, akik befelé szeretik tudni a lelógó, sorra következő lapokat. Ennek megbeszélése is előlendítheti egymás jobb megértését, a nézeteltérések elkerülését, valamint felesleges bosszúságoktól kímél meg bennünket.

Ezen ismeretek birtokában szavazz, de őszintén:

5 megjegyzés:

Milan írta...

Nálunk rendesen, szinte gomba mód teremnek a budipapír gurigák, és van úgy, hogy összegyűlik vagy 5-6 darab is, melyeket katonás sorokba rendezünk, majd mikor már tényleg szúrja a szemünket, mindig kilöki valaki. :D

Thozoo írta...

Nem szoktad egybefűzni és hosszú hengert csinálni belőle? :)

Endoril írta...

Mikor még gyerekfejjel íjakat faragtam kőrisfából, gurigákból hegesztettem tegezt. Feeling volt.

Thozoo írta...

Mi csináltunk belőle ceruzatartót is. Színes papírral körberagasztottuk, nagyobb méretű, kör kartonpapírt az aljára, aztán szép volt. :) Még virágot is lehetett rá színes papírból dizájnolni.

Milan írta...

Még nem csináltam belőle hengert, de nem is rossz ötlet. Lehetne belőle akár ereszcsatornát is, lakkal bevonva, hogy némileg tartósabbá váljon.