Oldalak

2010. január 5., kedd

Így mulat a magyar: a szilveszteri kérdőív értékelése

Lezárult szilveszteri kérdőívünk. 21 válasz érkezett, ebből már közel jó képet kaphatunk olvasóink mulatási, ivási és evési szokásairól, már ami az ünnepeket illeti. Dioptriásoknak jó hír, hogy a diagramok kattintásra megnőnek! :-)


Olvasóink nem a bulizós fajtából valók: 38-38% azok aránya, akiknél egyáltalán nem, vagy csak diszkréten volt buli. Elenyésző a hangosan és zajosan mulatók száma.


Annak ellenére, hogy nem volt buli, szinte mindenki ébren volt hajnalig, sőt, olyan is volt, aki egészen reggelig tolta a nembulizást.


Mindig kényes kérdés, hogy mit ivott az ember szilveszterkor. Jó magyar szokás szerint dűtöttük befelé a pezsgőt, de a tömény italokkal is barátkozott az olvasók fele. Mentek még az alkoholmentes italok is, ilyet is sokan fogyaszottak, a sörösrekeszeket és borosüvegeket azonban bontatlanul lehet eltenni húsvétra.


Talán a kölyökpezsgő, vagy talán csak az, hogy kolléga/családtag állt az olvasók háta mögött, miközben a kérdőív kitöltése zajlott, de senki nem merte bevállalni, hogy teljes filmszakadásban lett volna része szilveszterkor. Két ember volt igazán tökös, és hetesig tekerte fel a skálát, de a döntő többség tiszta maradt, mint a hó. Érdekes módon volt olyan válaszadó, aki tömény italokat fogyasztott, ennek ellenére tiszta maradt, mint a hó, szóval kezeljük fenntartásokkal ezeket az eredményeket. :-)


Olvasóink rendkívül optimisták: 62% véli úgy hogy jobb lesz az idei év, mint a tavalyi volt, 29% gondolja, hogy ugyanolyan lesz és csak 10% azon rosszmájúak száma, akik szerint idén rosszabbul megy majd a szekér, mint tavaly ment. Meggondolandó.


Nem volt olyan, aki nem emlékezett arra, hogy hol is ébredt. Pedig az lett volna az igazi fergeteg-parti, ha azt sem tudjuk megmondani, hogy hol keltünk fel. :-) Egy ember nem ágyban ébredt, hat szerencsés nem a saját ágyában ébredt, és 14-en úgy kellett hogy felébredjenek, hogy semmi izgalmas nem történt velük szilveszter éjjelén. 67%, emberek, 67%!


A kérdőívekben elhelyezett Egyéb mező rendkívüli módon szabadítja fel a kreativitást. A Milyen szilveszteri kellékeket vetettél be? kérdésre a fentebb vázolt eredményeken túl egy-egy szavazat érkezett a trombita & ördögszarv kombóra, de volt, aki a numerikus matematika füzetet jelölte meg, mint a szilveszter éjszaka mámorba taszító kellékét.


A végére hagytuk a kaját, nehogy már az elején ellustuljunk. A virsli nyert, az egyéb mezőbe itt is kerültek olyan kaják, amiket a lista nem tartalmazott, így aztán szilveszterkor az elvetemültebb parti-arcok pizzát, bejglit, ebéd-maradékot, korhelylevest, péklángost és kaszinótojást fogyasztottak.

Köszönöm mindenkinek a töltést, és mivel ilyen szorgalmasan dolgoztatok, hamarosan újabb kérdőívvel bombázlak benneteket.

4 megjegyzés:

Sanyi írta...

Ha volt olyan, aki töményet ivott, de ennek ellenére tiszta maradt, az valószínűleg jól bírja a piát:))

Blog Olvasó írta...

Sziasztok.

Kedves Thozoo nagyon jó a blog, már régóta olvasom.
Ehhez a felméréshez és kommenthez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azért mert vki megivott 3 cl jagert, vagy nőcis baileys-t, ami nekünk a tömény kategóriába tartozik, nem jelenti azt, hogy részeg volt, vagy bírja a piát...
Nem?

misty írta...

Szerintem aki egy korty alkoholt is iszik - még ha jól bírja is a piát - az egy 0-9 skálán nem maradhat tiszta, mint a hó. Minimum 1-es.

Én magam is ittam egy két cherry-t, egyáltalán nem ártott meg, mégis a 2-est jelöltem be, mert nyilván nem maradtam tiszta, mint a hó.

Thozoo írta...

Így van. Aki ledűtött pár kupicával, az már nem tiszta, mint a hó. Persze nem is részeg még, sőt, lehet, hogy nem is látszik rajta. A skála 0-tól ment 9-ig, és volt olyan válaszadó, aki töményet ivott és 0-t jelölt. Ennyi volt az alapfelvetés.