Oldalak

2006. június 26., hétfő

Hétvégi horgászat

Úgy hozta a sorsom, hogy ismerőseimet kellett elszállítanom a Tiszasüly környékén található horgásztavak egyikéhez, egy horgászverseny idejére. Teljes meglepődéssel kellett tapasztalnom, hogy egy olyan, viszonylag elhanyagolt település mellett is, mint Tiszasüly, mennyire nagy üzlet a horgásztavak üzemeltetése. Még a Google Earth-t böngészve sem tűnt fel eddig, hogy mennyi jó kis pecahely van a falu körül, de jobban megnézve mégiscsak találhatunk párat. Az alábbi kép annak a horgásztónak a madártávlati képe, ahol mi jártunk.

47° 21' 05.85" N / 20° 21' 48.41" E

Ránézésre talán nem nagy (így), de ott hatalmas területen terül el mindez. Nem szoktam pecázni, de a kép közepén található hatalmas tó teljesen elbűvölt csillogó víztükrével, meg ahogy körbe van véve náddal, szinte teljesen kikapcsol az ember, még ha a parton ül is, és csak a vizet bámulja. A több, mint 80 hektáros területből 22 hektárt foglal el ez a nagy tó, a többin lakóépüóletek, hangárok és kisebb horgásztavak osztoznak.

Az odajutás egyetlen negatívuma, hogy ha történetesen nem helikopterrel utazunk, hanem autóval, akkor a Tiszasüly-Kőtelek közötti műútról lekanyarodva ilyen minőségű útra kell számítanunk kb. 4 kilométeren keresztül, mire elérjük a helyet:


Ez pedig nem túlzottan szívderítő. De mindent összevetve, megéri kiutazni, remek kikapcsolódási lehetőség mindenkinek, aki szereti a horgászatot. Igényes hely, üzemel büfé, van mellékhelyiség, parkoló is bőven. Ajánlom mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések: