Oldalak

2016. december 20., kedd

Nescafé 3in1 - Csokis mogyoró

Még emlékszem arra az időre, amikor a tanulóifjúság olvasta a blogomat, s egy ízben a naplóm világában kevésbé elmerültek megjegyezték, hogy ez a blog nem szól másról, mint kávéról, meg macskákról. Ezt szeretném egy kicsit táplálni a mai napon azáltal, hogy bár macskákról nem, kávéról annál inkább lesz szó. Itt van ugyanis az új limitált kiadású íz a Nescafé 3in1 világából, ami nem más, mint a csokis mogyoró.

Nescafé 3in1 Choco Hazelnut

Vegyes érzelmekkel vásároltam ebből a kávéból egy tízes csomagot, gyermekkoromban ugyanis egyáltalán nem rajongtam az egyébként kiváló, tört mogyorós csokoládéért. Később kicsit szorosabbra fűztük a viszonyunkat, de mivel normális, nagy darab tört mogyorós csokoládét már régen fogyasztottam, érdeklődéssel kavartam össze az első adagot ebből a finomságból. Amit rögtön érezni, elsőre, hogy nincs benne annyi kávé, mint a Classic 3in1 kávéban, viszont már az első korty után az orrba mászik a tört mogyoró egyedülálló íze. A csoki csak később érkezik, kissé gyengébben, mint várná az ember. Saját ízlésem szerint egy kicsit kevesebb vízzel kell készíteni, mint a "rendes" 3in1 kávét, úgy lesz igazán finom és igazán csokis-mogyorós ízű. Aki valóban kávét szeretne, annak olyannyira nem ajánlom: a kávé íze lényegében eltűnik az aromák okozta ízorgia mögött, ha pedig egy kis "rendes" kávéval bepótoljuk, eléggé disszonáns ízhatást tudunk elérni vele (kávés-mogyorós-csoki).

A limitált és egyéb ízesített kiadások közül nálam még mindig a kókuszos 3in1 Nescafé a nyerő, a csokis mogyoró is jó úton halad, de a kókuszost nem tudja lenyomni. Egy próbát azonban mindenképpen megért, s ha marad még belőle a boltok polcain, egyszer-egyszer biztosan a bögrémbe kerül majd.

Nincsenek megjegyzések: