Oldalak

2016. december 15., csütörtök

Csőstül

Az úgy kezdődött, hogy elkezdett nem menni az autó. Minél jobban tapostam a gázt, ő annál inkább megbokrosodott és nemhogy fürge száguldásról, alapvető gyorsulásról sem álmodhattunk már. Később rángatni kezdett, de úgy ám, hogy majd' kiestem az autóból asszonyostul-gyerekestül. Nem keseredtem el, van itt szakszerviz, már vittem is a járművet. Mindjárt legomboltak rólam huszonkettőt.

Addig is, amíg az autó gyógyul, nézzünk tévét. Ja, azt ne nézzünk, mert a tévé is kipurcant. Pontosabban túl aktívan működött: néha bekapcsolta magát, csatornát váltott, belépett a saját menüjébe, átállított ezt-azt, utána kilépett, hangerő fel-le, mikor mihez volt kedve. Semmi gond, van itt szakszerviz, már vittem is. Baját még azóta is keresi a Mester. Remélhetőleg előbb-utóbb kiderül, hogy mi nyuvasztja a kis lelkét, mert hetek óta odavan már a készülék. Bár sok hasznát akkor se vennénk, ha itthon lenne, hiszen az öntudatra ébredt masina soha nem jó, ezt már a Terminátor óta tudjuk.

De akkor most min nézzünk filmet? Nincs gond, hiszen vannak számítógépeink, majd azon hirtelenjében megnézünk egy mozit. Nem is lett volna ezzel semmi baj, ha a monitor képe el nem sötétül 5 perc után. A kép gyönyörűen ment rajta egyébként, csak háttérvilágítás nem volt. Ahogy a délutáni napsütés rávilágított a képernyőre, láttunk némi mocorgást, de az nem volt az igazi. Még mindig nem keseredtem el, van itt szakszerviz, már vittem is. Mindjárt legomboltak rólam újabb ötöt.

Hogy érezzük a törődést azóta sorra égnek ki a villanykörtéink (legalább négyet cseréltem két hét leforgása alatt), ciceg-zizeg az éjjelilámpánk, kiszakadt a kabáttartó fogas a falból, tiplivel együtt, a mosógépünk pedig viccből néha-néha ereszti a vizet. Minden pár hónap leforgása alatt. Most már nem kapkodok, még megvárom, amíg két-három dolog tönkremegy a lakásban, de szakszervizbe nem viszem már őket, inkább egy kupacba hordok mindent az udvar közepére és ott gyújtom meg. Mindeközben hangosan fogok hahotázni, ahogy a tűz fénye orcámon csillog. Hát lehet ezt ép ésszel bírni? :)

Nincsenek megjegyzések: