Hozzávalók (10 darabhoz)
- 5 db zsömle
 - 1 tubus pizzakrém
 - 20 szelet szalámi
 - kevés dijoni mustár
 - kb. 15-20 dkg trappista sajt
 
Elkészítése
Begyújtjuk a sütőt, így a zsömlepizzákat majd előmelegített sütőbe tudjuk tenni és gyorsabban elkészül a finomság.
A zsömléket félbe vágjuk, majd megkenjük őket pizzakrémmel.
Mindegyikre szalámit helyezünk (a változatosság kedvéért csemege- és paprikás szalámit). Egyik-másik zsömlét dijoni mustárral is elkészíthetjük, ez igen pikáns, fűszeres ízt ad a finomságnak.
A zsömlékre reszelt trappista sajtot szórunk. 
Ezután a zsömlepizzákat rácsra helyezzük, majd előmelegített sütőben 3-as fokozaton kb. 15 percig sütjük.
15 perc után, amikor a sajt már kezd barnulni, kivesszük a sütőből. Nem érdemes tovább sütni, mert a zsömlék nagyon kiszáradnak. Hagyjuk pár percet hűlni.
Miután már kézzel meg tudjuk fogni, még melegen tálaljuk. (Kb. 15-20 perc alatt teljesen kiszárad, érdemes még melegében elfogyasztani.) 
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tápérték-adatok
100 gramm tápértéke: 
- energiatartalom: 330 kcal
 - fehérje: 15 g
 - szénhidrát: 30 g
 - zsír: 16 g
 
Egy darab zsömlepizza 60 grammos, ennek tápértéke:
- energiatartalom: 198 kcal
 - fehérje: 9 g
 - szénhidrát: 18 g
 - zsír: 10 g
 





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése