Oldalak

2016. január 10., vasárnap

Zsömlepizza

Olcsón és gyorsan elkészíthető, igen finom vacsoraajánlónk következik.

Hozzávalók (10 darabhoz)

  • 5 db zsömle
  • 1 tubus pizzakrém
  • 20 szelet szalámi
  • kevés dijoni mustár
  • kb. 15-20 dkg trappista sajt

Elkészítése

Begyújtjuk a sütőt, így a zsömlepizzákat majd előmelegített sütőbe tudjuk tenni és gyorsabban elkészül a finomság.

A zsömléket félbe vágjuk, majd megkenjük őket pizzakrémmel.


Mindegyikre szalámit helyezünk (a változatosság kedvéért csemege- és paprikás szalámit). Egyik-másik zsömlét dijoni mustárral is elkészíthetjük, ez igen pikáns, fűszeres ízt ad a finomságnak.


A zsömlékre reszelt trappista sajtot szórunk. 


Ezután a zsömlepizzákat rácsra helyezzük, majd előmelegített sütőben 3-as fokozaton kb. 15 percig sütjük.


15 perc után, amikor a sajt már kezd barnulni, kivesszük a sütőből. Nem érdemes tovább sütni, mert a zsömlék nagyon kiszáradnak. Hagyjuk pár percet hűlni.


Miután már kézzel meg tudjuk fogni, még melegen tálaljuk. (Kb. 15-20 perc alatt teljesen kiszárad, érdemes még melegében elfogyasztani.) 

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Tápérték-adatok

100 gramm tápértéke: 
  • energiatartalom: 330 kcal
  • fehérje: 15 g 
  • szénhidrát: 30 g
  • zsír: 16 g

Egy darab zsömlepizza 60 grammos, ennek tápértéke:
  • energiatartalom: 198 kcal
  • fehérje: 9 g
  • szénhidrát: 18 g
  • zsír: 10 g

Nincsenek megjegyzések: