Oldalak

2015. július 12., vasárnap

Rotavírus ellen

Ömlik a közmédiából a rotavírus elleni oltás szükségessége. Eddig nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget az ilyen dolgoknak, hiszen nem volt gyerekünk, most azonban igen, hiszen pontosan ott tart az apróságunk, hogy érintett a rotavírus-fertőzésben. Utánanézve jobban a fertőzés mibenlétének, tüneteinek és lefolyásának, teljesen egyértelművé vált, hogy nem akarjuk kitenni a fiunkat ennek, így kezdő és egyben aggódó szülőkként amellett döntöttünk, hogy megelőző védőoltást adatunk be neki.



Kis utánajárással kiderült, hogy a megelőző injekció szájon át adható be (ennek megfelelően még az is lehet, hogy a kicsi kiköpi azt), meg az is, hogy két adagot kell kapnia a kicsinek, kb. 4-5 hét különbséggel. Ezzel semmi probléma nincs, fel is írattam a gyógyszert (mert csak úgy simán nem lehet ám megvenni), a sokk azonban a gyógyszertár pénztáránál éri a képzetlen szülőket:

Még jó, hogy lehet kapni. 18.799 Ft, támogatás: 0 Ft

Úgy, ahogy látod. 18.799 magyar forintot kell leszurkolni egyetlen adag injekcióért. Aggódó szülőnek semmi sem drága, ha a gyerekéről van szó, ezt pontosan tudják a gyógyszergyártók is. Sajnos, mi erre fel voltunk készülve az utánajárást követően. Többen azt mondták, hogy ez remek ár, máshol drágább. Így mindjárt könnyebb volt közel 19 ezer forintot egyetlen gyógyszerért ott hagyni a pénztárnál. 5 hét múlva jön a következő adag, amivel remélhetőleg már védetté válik gyermekünk a rotavírus ellen. Abban pedig már csak bízni tudunk, hogy a mostani adaghoz hasonlóan azt is szépen ügyesen lenyeli majd és nem lesz ingerenciája kibüfizni. :)

Nincsenek megjegyzések: