Oldalak

2015. július 5., vasárnap

Mi lenne, ha adnék egy Neo-t?

Távol álljon tőlem, hogy átmenjek kekszügyi megmondóblogba, de a tegnapi szerzeményem pont kapóra jön a legutolsó írásomat figyelembe véve. Ez pedig nem más, mint a Lidl enyhe Oreo-másolata, a Neo keksz. Nem teljes egészében másolatról van itt szó, ezt be is mutatom mindjárt. Rögvest a termék megjelenését illetően ügyeltek arra, hogy az Oreora csak a keksz hasonlítson, minden mással igyekeztek a kontrasztot megteremteni. Az Oreo keksz csomagolása alapvetően kék színű, a Neoé piros. Ezen túlmenően az Oreo keksz kis csomagjaiban a kekszek egymás mellett helyezkednek el, a csomagolás alapvetően vízszintes. A Neo ezzel szemben függőleges elrendezéssel operál. Az Oreonál egy csomagban négy keksz van. A Neonál viszont öt. :-)

Neo és Oreo

Ezen külső megkülönböztető jellemzők figyelembe vétele után lássuk a beltartalmat! Ami első látásra feltűnik, hogy a Neo kekszek kisebbnek tűnnek az Oreonál, viszont töltelékük vastagabb annál, ellenben a krém nem terül annyira szét a két keksz között. Ez nem biztos, hogy baj, az Oreonál gyakran megesik, hogy a vaníliás krém kifelé igyekszik a kekszek közül, még azelőtt, hogy elkezdenénk fogyasztani.


Balra Neo, jobbra Oreo

Az összehasonlító teszt egyik legkellemesebb része a kóstolás. Ízre túlzottan nagy különbséget nem tudunk felfedezni, főleg egymás után kóstolva a két kekszet, állagra viszont annál inkább. A Neo sokkal puhább, mint az Oreo. Amíg az utóbbi erős ropogások között adja meg magát szájüregünkben, a Neo sokkal inkább hasonlít a Pilóta keksz állagához. s unottan roppan össze. A kakaós íz mindkét kekszben ott van, de amíg a Neo-nál ez némiképp hatásvadász hangulatot üt meg, az Oreo-nál inkább a keksz elfogyasztásának végén kezd előtolulni, ami (nekem) sokkal kellemesebb. 

Mindent összevetve: ha nincs Oreo, a Neo is jó, de aki igazi ropogásra vágyik kompromisszumok nélkül, ne adja alább az Oreo-nál. 

Nincsenek megjegyzések: