Oldalak

2015. február 8., vasárnap

35 után

Betöltöttem a 35. életévemet is. Korban túléltem Jimmy Hendrixet, Kurt Cobain-t, vagy éppen James Dean-t. 35 év sok idő, ennyi kellett többek között az alábbi alkotás elkészítéséhez is, fogpiszkálóból:

Katt ide a videóhoz

Mondjuk feltételezem, hogy 35 év alatt a Mester (Scott Weaver) azért mást is csinált. :)

Én is csinálnék nagyon sok mindent, de mostanában igazán elfoglalt vagyok. Ezért nem írok ide sem. Nagyon egy idősávra sűrűsödtek össze a teendőim és ez idegesít is. Sokszor napokig nincs mit csinálni, aztán minden csőstül borul a fejemre, hát nem kellemes.

Némely szabadidőmben játszok és nyelvet tanulok.

Még 2011. áprilisában írtam a pica-pic.com weboldalról, ahol gyerekkorom kvarcjátékait lehet a böngészőben játszani. A minap újra felhívták a figyelmem erre az oldalra, teljesen véletlenül, viszont megdobbant a szívem, amikor megláttam, hogy végre a Nintendo klasszikus Donkey kong játékát is lehet rajta játszani. Nagyon kellemes emlékek kapcsolódnak ehhez a játékhoz: számtalan órát játszottunk egy ilyennel hosszú nyarakon keresztül. Laposelemmel töltöttük fel az egyébként nem feltölthető gombelemeket, hogy még két-három kört tudjunk játszani vele... és működött, elképesztő volt a technika. :) A mai gyerek tableten játszik, egy játékkal kb. fél órán keresztül, utána megunja. Ezt viszont nem lehetett megunni. Vagy talán csak nem volt alternatíva, nem volt másik játék, amire átválthattunk volna. Éppen ezért ragadt meg bennem annyira és ezért vált gyerekkorom egyik kedvenc játékává. Még ma is szívesen játszom vele. Remek időkapszula.

Persze aki soha nem játszott ezzel, vagy egyáltalán kvarcjátékkal, ez nem is értheti, mi benne a nagyszerű. :)

Angolozok is. Nyomatom a Duolingot. Remek szórakozásnak tartom mind mobilon, mind pedig böngészőben. Első osztályú arra a célra, ha az ember szinten akarja tartani a már megszerzett angoltudását. Teljesen kezdőknek szerintem esélytelen, vagy legalábbis igen nagy koncentrációt igényel. Megpróbálkoztam a svéd nyelvvel is (úgy, hogy a tananyag angolul van), nagyon érdekel, viszont olyan bonyolult a nyelvtana az angolhoz képest, hogy egyelőre jegeltem azt a projektet és az angolra gyúrok. Azt hinné az ember, hogy egy nyelvvizsgával bírva mennyire jól tud angolul fogalmazni, aztán egy ilyen igen kombinált igeidőkkel operáló mondatnál úgy lehet elvérezni, mint a huszonegy. Éppen ezért tartom remeknek a Duolingot: segít ébren tartani az angoltudást és nem engedi, hogy a legalapvetőbb szavak és kifejezések kihulljanak a memóriánkból. 6 napos szériánál tartok... igazából 11 lenne, de egyik nap balga módon nem teljesítettem a napi célt, így kezdhettem elölről a szériát. Igazán sajnálatos. :(

Éppen a múlt idő ismétlése van terítéken

Ezek történnek jelenleg. Ezen túlmenően pedig munka és a mindennapos teendők. Ígérem, legközelebb valami érdekesebbről írok. ;)

Nincsenek megjegyzések: