Oldalak

2012. július 22., vasárnap

Uborkaszezon

A tartalomgyártók számára a Nagy Magyar Nyár igazi uborkaszezon. A világon semmi sem történik, nincsenek pletykák, érdekességek, nincs miről írni. Miről is számolhat be az évnek ebben a szakában a nép egyszerű gyermekeként számon tartott blogger? Most éppen arról, hogy feljött az idő: olyan széllökések vannak odakint, hogy az előbb az egyik kövérkésebb elfújta a macskát. :) Paplan éppen díszmacskaként tetszelgett magának, nagyon megelégedve saját maga elé bambult, amikor jött a lökés. A macska akkorát ugrott, hogy megtartsa az egyensúlyát, mint amikor a minap – hozzáteszem, egészen véletlenül – életem párja alárúgott menet közben egy aprót. A macska nem sérült meg, de úgy megijedt, hogy kb. 150 centis magasságba felugrott, majd amikor talpra esett, eliszkolt. 

Azon túl, hogy a szél macskákat fújkál az udvaron, tényleg nem történik semmi. Elolvastam két Robin Cook könyvet, és mondhatom, hogy rendkívül izgalmasak voltak. Az Agy című műremek után az Akár az Isten című regény került terítékre és annak ellenére, hogy nem vagyok ilyen nagy kórházkrimi rajongó, falom az írásokat, mert érdekesek és még ezt-azt tanulni is lehet belőlük. No persze nem azért forgatom a köteteket, hogy tisztában legyek az epilepsziás roham mibenlétével, vagy netán megtanuljam bekötni a kanült az ereimbe, egyszerűen csak lebilincselnek a történetek, amelyekben mindig van egy-két csavar.

Természetesen mindeközben jó irányban halad a Diffy 3 fejlesztése is. Nem hanyagolom el a projektet: csütörtökön némi biztatással 3 új pályát csináltam, ami egész szép, tekintve, hogy zenével-mindennel elkészültek, így most a játék 17%-os készültségi szinten tart. Azt, hogy hol tartok benne, bármikor nyomon lehet követni ezen az oldalon, ami a Diffy 3 hivatalos weboldalának letöltési aloldala. Ha kész a játék, természetesen itt a Thozoo naplóján is hatalmas hírverést csapunk, de addig is látogassátok a játék weboldalát szorgosan, ahol a főodalon éppen egy szemgúvasztó keresgető előzetest találtok. 

Játékot nem csak készíteni nagy élmény, hanem maga a játék is pihenésül szolgál. Mindjárt itt van Androidra az Amazing Alex (az Angry Birds gyártójától, a Rovio-tól), amely ingyenes (kevés pálya) és fizetős (=231 Ft, 100 pálya) változatban is letölthető a Play Store-ból. Ha valaki még emlékszik a The Incredible Machines nevű játékra PC-n, nahát most annak érkezett el a mobilos változata. Ahhoz, hogy a foci a kosárba jusson, ki kell lőni a rugós kart, ami felborítja a könyveket, ami kipukkasztja az olló előtt lévő lufit... és így tovább. Az első pár pálya még igencsak óvodás szint, megtanít játszani, utána azonban vannak olyan feladványok, amelyek igencsak károsak lehetnek egy-egy idegbeteg mobiltulajdonos készülékének burkolatára nézve. Ha kijátszottuk mind a száz pályát, letölthetünk a felhasználók által gyártott pályákból, vagy akár magunk is megpróbálkozhatunk azzal, hogy agyafúrt feladványokat készítsünk a többi játékosnak.

(C) Rovio

Hát ennyi történik az uborkaszezonban, kedves olvasók, igyekszem gyakorta jelentkezni, de a nyár... az nyár. :)