Oldalak

2011. június 8., szerda

Akáció

Na, holnap már "akáció". Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag csütörtök és péntek van hátra ebből a tanévből, utána szeptemberig csend, nyugalom, béke. A tanárembernek ilyenkor van lehetősége arra, hogy számos megtépázott idegi pályáját egy kicsit kiegyengesse, a diákoknak pedig arra, hogy az elkövetkezendő mintegy két és fél hónapban újabb módszereket eszeljen ki arra, hogy mivel tudja eme fentebb említett idegpályákat még inkább összekócolni és rojtossá tenni. Egyben eljön a "Milyen jó is a tanároknak! Nekik most már nyári szünet van!" folyamatos ismételgetése ismerőstől és ismeretlentől egyaránt. Úgy irigylik tőlünk ezt a nyári szünetet, mintha nem is tudom micsoda extra ajándék lenne ez. Az ezzel kapcsolatos nézeteimet már kifejtettem két éve, ezt most nem is akarnám megismételni.

Ami biztos: jól jön a vakáció. Egy vázlatos, mondjuk úgy: elnagyolt tervezetet is készítettem, ami nagyon jól mutatja a beosztásomat. Főleg a júliuson dolgoztam sokat. :)

Na, hát valami ilyesmi lesz, persze ezen kívül számos kreatív dolgot szeretnék csinálni, de majd még meglátjuk, hogy mit dob a gép. Ha nem nyerünk a lottón (ennek van egy kicsi esélye), akkor idén nem megyünk nyaralni sem, de nem baj, majd a régebbi nyaralások képeit újra megnézegetjük. :) Így nyaral a magyar.

3 tanóra + egy osztályozó értekezlet választ el az áhított szabadságtól. Idén nem lesz érettségiző osztály, amiben érdekelt vagyok, így mindenkit megkímélek az érettségi jegyzősködéskor szokásos mentális pusztítást végző bejegyzésektől. Ez teszi lehetővé számomra, hogy érdemben felkészüljek a harmincadikán esedékes vizsgára... úristen, mindjárt itt van!

Nincsenek megjegyzések: