Oldalak

2011. január 22., szombat

Az utca népe

Ha megkérnének engem, hogy mondanám meg, mik azok a dolgok, amit az utca népe a kertünkbe hajított, valószínűleg olyan dolgokat sorolnék fel sorjában, mint mindenki: napi rendszerességgel jön be a kerítésen a csokipapír és csipszes zacskó. Kisebb kihagyásokkal fél literes kólásüvegek érkeznek, de találtunk már közelgő ünnepek alkalmával pezsgősüveget is. (Kicsi még lötyögött az alján.) Ennél már érdekesebb, amikor kiürült Piros Arany tubus érkezik (ki eszik az utcán paprikakrémet, és hogy fogy ki pont a mi kerítésünk előtt?). Ami azonban a minap érkezett, teljességgel megdöbbentett.

Szerinted mi volt az?

a) két kiló bontatlan pörkölt és őrölt kávé egy csíkos szatyorban
b) 3 darab koponya-CT röntgenfelvétel egy feltépett borítékban
c) egy használt alsónadrág, megdöbbentően friss foltokkal, a kicsi akácfa ágára akadva

Bármelyik válasz eléggé elgondolkodtató lehetne, de mégis az tippelt jól, aki a b) választ tartotta a legvalószínűbbnek, és ezzel – így gondolatban is – megmentett engem a c) válasz borzalmától.

Az úgy volt, hogy én éppen a járhatatlan bejárón próbáltam kierőszakolni a gépkocsit, amikor megpillantottam egy igen nagy méretű borítékot amúgy huligán módon elhelyezve a nagykapu mellett. Mi lehet az? – merült fel bennem a kérdés. Odacaplattam hát és meglepetésemre egy nem nekem címzett, de feltépett borítékot találtam. Az ember a saját (bérelt) udvarán talált dolgokba azért csak belekukkanthat. Végtére is nem kellett felgőzölni a borítékot, mert nyitva volt, tulajdonosa nyilván lemondott róla, azért landolt nálunk. A borítékban, amennyire meg tudom állapítani, egy komplett, koponyáról készült röntgenfelvétel-sorozat található. Gyakorlatilag ilyen végigszkennelés. (Na most itt ezt gondold végig újra.)

Amikor megláttam, egyrészt borzongás fogott el, másrészt pedig azóta sem foghatom fel azt az élethelyzetet, ami azt eredményezte, hogy ez a boríték a mi kerítésünkön belül landoljon. Valaki az utcán nézte meg és nem tetszett neki? Vagy a kerítésünk előtt végezték a röntgent? Vagy hogy került ez ide?

Minden nap egy meglepetés.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Én mind a három választ lehetségesnek tartanám. A következő miatt:
megnézi az első felvételt és eldobja ami a kezében van (jelen esetben a 2 kg kávét), majd a sokkon túl jutva, félve megnézni a többit is és rádöbben, hogy alsót kell cserélni. Alsó csere közben megcsúszik azon a bizonyos anyagon és a kezében lévő boríték és a c) válasz is berepül hozzátok.

Egyéb iránt érdekelne, hogy a felvételeket "otthagyó" úriember/asszony jelentkezett-e később testének egyik legfontosabb szervének felvételeiért?

Thozoo írta...

Nem jelentkezett senki, gondolom, hogy nem véletlenül került az udvarra a felvétel. Nem kellett neki. Az általad felvázolt történés sem rossz. :-)