Oldalak

2014. július 14., hétfő

Délelőtti műsorfüzet

Fú, te... ma újabb csodás két órát tölthettem el egy, a közegészségügy javítására szakosodott intézményben. Nem, nem műtöttek, semmi ilyesmi, ez a két óra mindösszesen várakozással telt. Véleményem szerint már az is bűn, hogy 3 perc rendelőben töltött időért ennyi ideig kell állni és semmit nem csinálni (az ülőhelyeket a serkenő bajuszú és szakállú, 150 kilót felülről ütő Matildanénik foglalták el, akik nem átallottak You want me - but you don't know it yet [Akarsz engem - csak még nem tudsz róla] feliratú zöld pólót húzni magukra), de azt, hogy a váróban lévő TV-n éppen a TV2 vásárlási műsorablaka volt látható és hallható, erős túlzásnak tartottam. A fallikus szimbólumnak sem utolsó, méretét változtató locsolócső fél órás reklámfilmje után már rosszul voltam. Ilyeneket tudtam meg, hogy ez ám egy olyan locsolócső, amivel fel lehet mosni a kövezetet, öntözni a növényeket és feltölteni a medencét! Hát ez hihetetlen teljesítmény egy vízcsőtől, valóban.

Ezután jött azonban az, amit még soha nem láttunk: 360°-ban elforduló felmosófej! Na, szóljál hozzá, lilát meg ződet öntöttek a linóleumra és a felmosó – hihetetlen, soha nem látott dolog következik, kapaszkodj meg: – felmosta! Ez elképesztő, 9.990-ért a tied lehet (plusz csomagolási és szállítási költség), de ha érdekel a centrifugás deLuxe vödör, akkor mindenképpen telefonálj, mert úgy már kicsit drágább lesz a dolog. Na, ezután még egy lehetetlen helyzetben álló edzőgéppel is megküzdöttünk egy fél órát, majd az utolsó etapban olyan dolog jött, amire végképp nem számítottam: az Asztro-vonal.

Na, gyerekek, itt aztán összejön minden, mint a Nyugatiban. Éppen gyorspénz- és szerencsejáték mágia volt, ami abból állt, hogy papírpénzre írta a mestermágus (!) a betelefonálók nevét és életkorát, majd ezt az arany színű gyertya alá tette. 7-21 napon belül biztos a meggazdagodás! Istenem, telefonáltak az emberek megállás nélkül. Volt, aki elvétette és nem volt képes megérteni, hogy csak akkor hat a mágia, ha előtte (szintén itt az Asztro-vonalon) a gyorspénz- és szerencsejáték blokkot oldják róla, ezért persze külön lehetett telefonálgatni. Közben a képernyő jobb alsó részén tisztánlátók, tisztánérzők, energiaküldők, szeretet-energetikusok, megmondók és hasonló válogatott népek neve és telefonszáma pörgött, hogy ha valakit elkapott volna a gépszíj, legyen hová szórnia a pénzét telefonálás útján.

Egy szó mint száz: betegnek lenni se jó, orvoshoz menni se jó, de ez a délelőtti műsorfüzet valami hihetetlenül tré, ember legyen a talpán, aki azért néz tévét délelőtt, mert élvezi, amit benne lát. Márpedig valakik csak nézik ezeket a műsorokat, még akkor is, ha be nem vallják senkinek. Nekem csak az adhat felmentést, hogy kényszerből néztem, de ez megerősítette bennem azt, hogy ha hónapokon keresztül nem kapcsolom be a tévét, akkor se maradok le semmiről.

Nincsenek megjegyzések: