Oldalak

2011. július 7., csütörtök

Átadták az elkerülőt

Tegnap adták át a forgalomnak a 4-es számú főút Kisújszállást elkerülő szakaszát, így a "négyes" immáron nem halad keresztül szeretett kisvárosunkon, Kisújszálláson, hanem elkerüli azt.

Elkerüli

Így aztán kiestünk a nemzetközi vérkeringésből, elfogytak a román kamionok és személyautók, az olaszok sem jönnek már olyan gyakran és érezhetően kisebb lett a forgalom a városban. A közeli városokba autózva is észrevehető, hogy kisebb a forgalom. Éjszaka fülelve a zaj is elviselhetőbb.

Hogy előny vagy hátrány ez nekünk? Lesznek vállalkozások, amik bizonyosan bezárnak az átmenő forgalom hiánya miatt egy idő után, de ha a lakosságot, a tisztább levegőt, a zajmentességet nézem, akkor mi, lakók, talán profitálhatunk ebből a dologból.

Az átadás elég sokat csúszott. Ez év februárjában építési hiányosságok miatt nem vette át a beruházó az elkerülő szakaszt, mivel azon kopott volt az útburkolat, sérült volt a szalagkorlát, nem volt megfelelő a vízelvezetés. A (nettó) hatmilliárd forintból megépült 11 kilométeres szakasz építéséhez még 2009 szeptemberében kezdtek hozzá, a kétszer egysávos útszakasz a majdani M4-es autópálya részeként készült el - írta a hirado.hu tegnap.

Nincsenek megjegyzések: