Oldalak

2009. december 26., szombat

Fél másodperces csendek

Azt hiszem, hogy így a tizenötödik fél másodperces áramszünet után joggal kérdezhetem, hogy tulajdonképpen mit csinál az áramszolgáltató szombat reggel? Azt se nagyon értem meg, hogy Krisztus után 2009 évvel hogy nem tudunk már odáig eljutni, hogy ha esik az eső, akkor is legyen áram a lakásban, de az, hogy vihar után fél nappal folyamatosan apró áramszünetek vannak, mégiscsak vérlázító. Az ember egy jót blogolni nem tud, csak mobilról, egy kávét nem lehet melegíteni a mikróban, egy műsort nem lehet megnézni a tévében. Akkor, amikor az ember ráérne, karácsonykor.

Valakinek már ment tönkre valamije az ilyen apró áramszünetek miatt?

5 megjegyzés:

Johnny234 írta...

A számítógépem tápegysége. Persze rábizonyítani sose fogom tudni az eon-ra, mint ahogy ők sem fogják nekem sohase kifizetni.

Mindenesetre egy hasonló, néhány tized másodpercig tartó áramszünetekkel tarkított periódus után elkezdett meghalni, ha terhelés alá került sercegett, majd végképp kilehelte a lelkét.

Sanyi írta...

Nálunk a nyáron volt ilyen, pedig akkor se eső, se vihar nem volt. Akkor a szomszédunk mondta, hogy a hűtője ment tönkre. Persze az e-on neki se fizetett.

Thozoo írta...

Az e.on nem minden esetben nem fizet. Nekünk a családban történt, hogy egy komplett tévé-dvd-hangsugárzó szett tönkrement, és az e.on fizetett, mivel a hiba bizonyíthatóan az ő rendszerükben volt. Persze jöhetnének azzal, hogy nem volt túlfeszültségvédő és hasonlók, de ott talán a szerződésben volt egy ilyen kitétel, hogy ilyen esetben fizet. Bár igaz, hogy be kellett utaztatni a készülékeket hozzájuk, de a dvd elfolyt hátlapja magáért beszélt. :-)

Joe: ne vegyél ratyi tápokat.

Sanyi: majdnem nem tudtam kinyomozni a neten, hogy ki vagy, de aztán csak sikerült - szemmel tartalak. :D (A blogodat is.)

FroSt írta...

Nekem szerencsére a noti az aksival túléli a kis áramszünetetek, a lenti gépet a Chieftec táp védi csak ugye nem ment :D és ezt Öcsém nehezményezte is egyébként csak pár villanykörténkbe fájt eddig ez a fajta áramszünet.

Thozoo írta...

Akkor a szerencsések közé tartoztok. Igen, a laptop ebből a szempontból jó megoldás, a töltők bizonyos ideig még akkor is adnak le áramot, amikor a tápfeszültség megszűnik, így a laptop észre sem veszi, hogy megszűnt a töltés arra a rövid időre, nem kell akksira kapcsolnia.