Később ebédet készítettünk. Szűkös anyagi lehetőségeinkből fakadóan ma nemzetközi ízű spagettitészta készült az úri konyhán, melynek receptje könnyfakasztóan egyszerű, íme:
- Vegyünk 3 kövérre hízott pörköltszaft-ízesítő kockát, és kotorjuk elő a fiókból a hónapok óta ott porosodó, hőségben kissé összeállt, 89 forintért vásárolt Lidl-ös kínai tésztához való port.
- Pici vizet (3 dl) forraljunk fel izibe, étolajat csöppentsünk bele, majd főzzünk meg benne egy jó maréknyi mirelit mexikói zöldséget.
- Ha a zöldség megfőtt, feloldjuk benne a pörkölt ízű kockákat és kavargatjuk kifulladásig!
- Ketchuppal, piros arannyal, gulyás- és hagymakrémmel beállítjuk a megfelelő magyaros ízfaktort! Fűszerekkel turbózunk! Ügyelünk a megfelelő sűrűségre, valamint arra, hogy a krémek meglepően nagy sótartalmúak.
- Olasz spagetti-tésztát főzünk, alaphangon fél kilót, hogy falós legyen a táp. Ha kifőtt, az egészet az elkészült barna masszába forgatjuk!
- Frissen fogyasztjuk, mert később a tészta beszívja a pörköltszerű masszát, és úgy bizony rendkívül csoffadt.
Ezt eszik a jól fizetett közalkalmazottak július végén. Egészségünkre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése