(A receptet eredeti formájában a mindmegette.hu közölte, ami a legjobb receptportál, innen is köszönjük nekik!)
CORN DOG |
Hozzávalók:
- 20 dkg búzaliszt
- 10 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- annyi virsli, amennyit felvesz (vastagabb tésztához kb. fél, vékonyabb tésztához kb. 1 kg virsli)
- saslik pálcikák (mártani)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Ekkor palacsinta-sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikára feltűzött virsliket. A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk). Ha hosszú nyakú pohárba öntjük a tésztát akkor kényelmesen meg lehet benne forgatni a pálcikás virsliket, és pont annyi massza kerül rá, amennyi kell. Forgatás után forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára, és készen is vagyunk (kb. 2 percig sül).
Nekünk ugyan saslikpálcikánk nem volt itthon, villával próbálkoztunk. Kicsit macerás, de úgy is meg lehet oldani. Nem egész, hanem fél virsliket tésztáztunk be, így aranyos kicsi corn dogokat kaptunk, amik valamilyen köret (rizs, krumplipüré, vegyes zöldség) mellé is tökéletesen passzolnak.
Mártás |
Első zubbantás: villával! |
Sülnek, szépen |
Elkészült a finomság |
Keresztmetszet |
Jó étvágyat! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése