Oldalak

2007. július 15., vasárnap

Zöldborsópörkölt

Meglepő, hogy mennyien nem ismerik egyik kedvenc eledelemet, a zöldborsópörköltet. Álljon hát itt most a recept, melynek segítségével bárki könnyedén elkészítheti az étket.

Ami kell hozzá:
  • kevéske olaj
  • 4-5 nagyobb fej vöröshagyma
  • Lehetőség szerint 1-2 tv-paprika és paradicsom
  • 4-5 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 üveg konzerv-, vagy 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • ízlés szerint só, vegeta, kevéske gulyáskrém
Így lesz belőle pörkölt:

Nem túlzottan sok olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a paprikát. Amikor megpirult, hozzáadjuk a leszűrt üveges zöldborsót (vagy pedig a fagyasztottat, akár fagyosan is). Utána ízesítjük sóval és pirospaprikával, jól megkeverjük, majd felöntjük vízzel. (A víz lepje el a borsót.) Elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot (szűkösebb időkben kevés ketchupot) és ízlés szerint fűszerezzük (vegeta, gulyáskrém).

Köretként a legtöbb pörkölthöz való főtt tészta ajánlható (orsó-, illetve csőtészta, rövidcső, copfocska stb.), bár a legjobb nokedlivel (városiaknak: galuska), de hallottam már olyanról is, aki rizzsel ette, és elégedett volt.


Jó étvágyat!

1 megjegyzés: