Ami kell hozzá:
- kevéske olaj
- 4-5 nagyobb fej vöröshagyma
- Lehetőség szerint 1-2 tv-paprika és paradicsom
- 4-5 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 üveg konzerv-, vagy 40 dkg fagyasztott zöldborsó
- ízlés szerint só, vegeta, kevéske gulyáskrém
Nem túlzottan sok olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a paprikát. Amikor megpirult, hozzáadjuk a leszűrt üveges zöldborsót (vagy pedig a fagyasztottat, akár fagyosan is). Utána ízesítjük sóval és pirospaprikával, jól megkeverjük, majd felöntjük vízzel. (A víz lepje el a borsót.) Elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot (szűkösebb időkben kevés ketchupot) és ízlés szerint fűszerezzük (vegeta, gulyáskrém).
Köretként a legtöbb pörkölthöz való főtt tészta ajánlható (orsó-, illetve csőtészta, rövidcső, copfocska stb.), bár a legjobb nokedlivel (városiaknak: galuska), de hallottam már olyanról is, aki rizzsel ette, és elégedett volt.
Jó étvágyat!
Ilyenről még nem hallottam. Majd egyszer kipróbálom.
VálaszTörlés