Oldalak

2006. szeptember 6., szerda

Tárkonyos raguleves, ahogy Zoli szereti

Hozzávalók:
  • 1 csomag instant Maggi (!) Tárkonyos raguleves (itt látható jobboldalt, CSAK ilyen a jó)
  • 2-3 szál virsli
  • 35 dkg (egy átlagos üveg) zöldbab
  • 3-4 dl tej
  • Ecet, ételízesítő stb.
Elkészítése:
Hagyjuk figyelmen kívül a csomagon található felhasználási útmutatót, és járjunk el az alábbiak szerint: forraljunk fel bő fél liter vizet. Forrás közben adjuk hozzá a tejet és szórjuk bele a levesport. Így kb. egy liter levesünk lesz. Jól kavarjuk el a levesport a löttyben, és ügyeljünk arra is, hogy amíg fel nem forr, gyakran kavargassuk, mert az alja könnyen megég. Közben vágjuk karikára a virslit, és öntsük le a levet a zöldbabról. Amikor a leves forrni kezd, öntsük bele a zöldbabot, majd várjuk meg, amíg újra felforr. Akkor ízesítsük egy kis ecettel, és (mivel több a víz és a tej, mint az előírt) ételízesítővel állítsuk be a kívánt ízt (kb. egy csapott evőkanállal nyugodtan tehetünk bele). A virslit kb. 10 percig főzzük benne, majd lefedve hagyjuk állni újabb 10 percet.

Jó étvágyat!

ui.: Sajnos a levest megettük, mielőtt még fotó készülhetett volna róla. Amennyiben újra főzök, le fogom fényképezni, és beillesztem ide. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése