Oldalak

2008. június 28., szombat

Hedszet

Nem igaz, hogy két mp3 lejátszó ugyanolyan. Nem igaz, hogy - mivel az mp3 fájl ugyanaz - ugyanazt halljuk vissza két lejátszóból, még akkor sem, ha ugyanazt a fejhallgatót használjuk. Ez talán a különböző hangzásképeknek, zajszűrő technikáknak és különbözőképpen alkalmazott dinamikáknak köszönhető, melyek fejlettsége legtöbb esetben a lejátszók árával egyenesen arányos.

Sony Ericsson HPM-70 headset

Ma délelőtt konzumáltam a fent látható headsetet telefonomhoz, és meglepő, hogy a telefonom, ami nem egy vókmenmobil, mégis mit ki nem képes adni magából. Persze nem a headsettel együtt csomagolt agybadugós fülhallgatókkal értem el jó eredményt, hanem az átalakítónak köszönhetően volt szerencsém használni az egyébként igen nemes, puha és könnyű TDK MP100-as fejhallgatómat, amit még - általam kiválasztott ajándékként - a kedvesemtől kaptam pár éve, Valentin-napra.

TDK MP100

Hihetetlen jól szólnak a dalok, a közel két éve vásárolt mp3 lejátszónk hangminősége meg sem közelíti. Teltek a basszusok, a magasak az agykéreg szélén táncolnak, eszméletlen jól szól az egész, és nagyon élvezem, hogy a memóriakártyára felmásolt dalaim özöne mindig velem van. Nem kell külön lejátszó, csak vinni kell a fülest, és mehet a zene.

Azért két megjegyzés idekívánkozik:

  • Sonyék valami trackváltó gombot tehettek volna a telefonra (K610i), walkmanszéria ide vagy oda. Nem kellemes bemászni a menübe, aztán megint és megint egy menübe, majd ott zeneszámot váltani. (Update: Gabbek kommentelőnk megoldotta a kérdést.)
  • Mikor érünk el egy olyan világba, ahol minden telefon alján (oldalán, tetején) van egy szabványos, 3.5mm-es jack-csatlakozó? (Gondolom soha, ha így lenne akkor ma nem költöttem volna el 2550 Forintot egy átalakítóra, ez pedig egy gyártónak sem érdeke.)
Ma ennek örültünk, holnap valami teljesen más jön.

3 megjegyzés:

Endoril írta...

Nem néz ki rosszul a kis TDK :-)

Gabbek írta...

Ha a hangerő gombokat nyomva tartod lépteti a zenéket, nem?
Legalábbis az SE telók, amiket eddig láttam így csinálták.

Thozoo írta...

És IGEN! Ha a hangerő gombokat nyomva tartom, lépteti a zenéket. Köszönöm, köszönöm. (Lehet, hogy nem ártana újra elolvasnom a használati utasítást?)